'سیداحمد بلندنظر' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، كاهش باردهی باغات زیتون را یكی از مشكلات عمده تولید این محصول در كشور دانست و اظهارداشت: هم اكنون باغات بارور زیتون نیز به اندازه كافی باردهی ندارند، بنابراین باید با اصلاح بذر و تغییر ساختار خاك به دنبال تولید محصول زیتون با كیفیت باشیم.
وی تولید میوه زیتون كشور را حدود 100 هزارتن طی سال گذشته عنوان كرد و ادامه داد: برای تامین مصرف كشور، سالانه حدود 6 تا 10 هزار تن روغن زیتون وارداتی نیاز است كه از كشورهای اسپانیا، یونان، تركیه، سوریه، تونس و ایتالیا تامین می شود.
بلندنظر تاكید كرد: در دنیا حدود سه هزار رقم زیتون وجود دارد كه از این میزان فقط 18 رقم زیتون زرد، روغنی، فیشومی، ماری، شنگه و دزفولی در ایران كشت می شود.
وی اظهارداشت: روغن زیتون به عنوان محصولی با خواص ویژه غذایی و دارویی در سبد غذایی ایرانیان دیده نشده و به مصرف نمی رسد.
این مسئول به كاهش سرانه مصرف روغن زیتون دركشور اشاره كردو افزود: طبق آمارها، سرانه مصرف روغن زیتون در كشور 160 گرم است كه باید با فرهنگ سازی سرانه مصرف این محصول مغذی حداقل به یك كیلوگرم برسد.
بلندنطر تصریح كرد: بنابراین برای حفظ امنیت غذایی جامعه و كاهش بیماری های قلبی و عروقی باید فرهنگ مصرف زیتون و روغن این محصول در جامعه نهادینه شود تا بروز چنین بیماری هایی در سنین پایین كاهش یابد.
به گفته وی، روغن زیتون با كیفیت سبز مایل به زرد و حاوی بوی میوه زیتون است.
اقتصام**9186**1319