'محمدرضا عربی مزرعه شاهی' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان آن كه، در حال پیگیری واگذاری شركت های اصل 44 نیز هستیم، افزود: تكمیل مدارك این شركت ها به دلیل دولتی بودن زمان بر است.
وی گفت: هر چند هنوز هیچ كدام از شركت های اصل 44 آماده عرضه نیستند، اما علاوه بر شركت گاز و زیر مجموعه های آن، برخی از شركت های نفتی نیز در لیست واگذاری قرار دارند و اقداماتی نیز در این راستا انجام شده است.
یادآور می شود؛ شركت مادر تخصصی ملی گاز ایران دارای 44 شركت تابعه است كه سه شركت آن از مشمول واگذاری خارج و 41 شركت در گروه دوم قانون اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی طبقه بندی و تعیین تكلیف شده اند.
كار گروهی در ستاد شركت ملی گاز ایران به منظور پیگیری منسجم اقدام های مرتبط با خصوصی سازی تشكیل شده كه واگذاری طرح پالایش گازبید بلند 2 به استناد جزء 2 بند (ح) ماده 19 قانون به صورت مشاركت و 80 درصد به شركت انرژی سپهر از جمله تصمیم های اتخاذ شده است.
همچنین بر اساس تصمیم این كار گروه 31 شركت گاز استانی، شركت های بازرگانی گاز ایران و گاز خودرو به هلدینگ(مادر تخصصی) تبدیل و شركت توزیع گاز ایران را تشكیل خواهند داد و 40 درصد سهام آن بابت سهام عدالت، 20 درصد در مالكیت دولت و 40 درصد جهت ارایه در بورس یا فرابورس قرار خواهد گرفت.
علاوه بر آن ارایه 100 درصد سهام شركت های پالایش گاز سرخون، بید بلند 1، پارسیان و فجر جم به بورس یا فرابورس در سازمان خصوصی سازی در حال انجام است.
همچنین قرار است سه شركت مهندسی و توزیع گاز ایران، ذخیره سازی گاز طبیعی و صادرات گاز ایران به مدیریت تبدیل شوند.
معاون ناشران و امور اعضاء بورس اوراق بهادار تهران با بیان آن كه، بورس تهران به شدت عرضه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس را دنبال می كند، افزود: با توجه به این كه در روزهای اخیر شركت سیمان آبیك در بورس درج شده پس از تكمیل مدارك، سهام آن در بورس عرضه می شود.
وی اظهار داشت: قرار است 10 درصد از سهام شركت سیمان آبیك در عرضه اولیه واگذار شود.
عربی مزرعه شاهی از درخواست غیر رسمی بانك سینا و دو شركت از مجموعه ایران خورد برای ورود به بورس خبر داد و گفت: برای آشنایی بیشتر شركت ها با مزایای بورس قرار است، آگهی هایی در نمایشگاه هایی كه در طول سال برگزار می شود به شركت ها ارایه شود.
اقتصام** 9141/1594