'زهره سادات موسوی زاده' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: مبتلایان به بیماری كبد چرب پنج برابر بیشتر با خطر ابتلا به دیابت، روبرو هستند.
وی خاطرنشان كرد افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده، عدم فعالیت مناسب وگسترش زندگی ماشینی، بیماریهای مختلفی از جمله بیماری های كبدی و دیابت را به همراه خود آورده است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: بیماری شایع كبد چرب با وزن بیمار، ارتباطی مستقیم دارد و با توجه به شیوع چاقی در جوامع مختلف نیز رو به گسترش است.
موسوی زاده افزود: در سال های اخیر، كبد چرب بیشتر به عنوان نشانه ای برای چاقی و مقاومت به انسولین -هورمون كاهش دهنده قندخون- شناخته شده است.
وی یادآور شد مبتلایان به كبد چرب، بیشتر دچار اختلالات متابولیكی -سوخت و ساز- شامل افزایش قند خون و افزایش غلظت تری گلیسرید -نوعی چربی- می شوند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: بسیاری از بیماران و حتی درمانگرها تصور میكنند كه چربی موجود در كبد، طبیعی است درحالیكه كبد چرب، یك نشانه هشدار دهنده و زنگ خطر ابتلا به دیابت نوع دوم است.
موسوی زاده تاكید كرد بنابراین تمام افراد به ویژه مبتلایان به كبد چرب باید با داشتن برنامه غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم از بروز دیابت پیشگیری كنند.
اجتمام**9185 ** 1569