نوشته شده توسط : ipxrxt

روزنامه های اول هفته تهران در عکس های بزرگ صفحه اول خود از ادامه تظاهرات در قاهره نوشته و در حالی که خبر از فاصله گرفتن نامزد اخوان المسلمین از ایران داده اند اما در گزارش های خود احمد شفیق را نامزد مورد حمایت ارتش و آمریکا خوانده اند. انتقاد از بی اعتنائی دولت برزیل به سفر محمود احمدی نژاد به آن کشور، دیدار وزیر خارجه با همتای بریتانیائی خود و در نهایت واکنش ضعیف دولت به سر بریدن ایرانی ها در سعود مهم ترین نقد های این روزنامه ها به وزیر خارجه است که به قرارست به مجلس احضار شود.

تیتر و عکس صفحه اول جهان صنعت درباره حوادث مصر

مذاکرات هسته ای، لزوم تقویت هیات مذاکره گر یا بستن تنگه هرمز

یوسف مولائی در نوشته شکاف ۱+۵ و ایران بسیار عمیق‌تر از آن است که ظاهر قضیه نشان می‌دهد. این اختلافات ریشه در تفاوت‌های تمدنی، تاریخی، معرفت‌شناسی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دارد. دیوار بی‌اعتمادی بین ۱+۵ و ایران (حداقل بخش غربی آن) آنچنان بلند است که طرفین دو سوی دیوار همدیگر را به راستی نمی‌شناسند و کلام همدیگر را درست دریافت نمی‌کنند.

نویسنده در عین حال معتقد است چین و فدراسیون روسیه می‌توانند در هدایت پرونده هسته‌یی در مسیر حقوقی و فنی آن نقش موثر و سازنده‌یی ایفا کنند. این دو کشور در جست‌وجوی منافع ملی خود، تداوم وضعیت کجدار و مریز را به راه‌حل‌های دیگر ترجیح می‌دهند و حضور آنها در گروه ۱+۵ یکی از عوامل اصلی طولانی شدن مذاکرات است. آنها قادر یا حتی علاقه‌مند نیستند که امریکا و متحدانش را متقاعد کنند که در مسیر سازنده‌یی مذاکرات را ادامه داده و ملاحظات سیاسی را در مذاکرات دخالت ندهند.

محمود صدری در سرمقاله نوشته نتیجه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در مسکو، از منظر عامیانه ناموفق اما از جنبه دیپلماتیک موفق بود. مذاکرات دیپلماتیک در هنگامه‌ای به مذاکرات کارشناسی تنزل یافته که سایه تهدیدهای جدید اتحادیه اروپا بر سر ایران است و اگر تا هفته آینده (۱۱ تیر) توافقی حاصل نشود، تحریم نفتی کلید می‌خورد.

نویسنده این مقاله معتقد است: پروسه‌ای شدن این پرونده، لاجرم ایران را به بازیگر موثر و انکارناپذیر در ترتیبات کنونی خاورمیانه و نظم احتمالی پس از آن تبدیل کرده است.

حسین شریعتمداری در یادداشت روزهمچنان تهدید نظامی را توخالی خوانده و نوشته تجربه غرب که در عراق، افغانستان، جنگ۳۳ روزه و ۲۲ روزه همه جا به نظر نویسنده شکست خورده اند و از دست دادن عقبه های استراتژیک در منطقه و ده ها بحران شکننده دیگر مانع از حمله حتی اسرائیل به ایران می شود.

نویسنده کیهان همین نظر را درباره تحریم های سخت های غرب دارد و در نهایت پیشنهادی را که قبلا نیز مطرح کرده یک بار دیگر پیش کشیده که تنگه هرمز در آب های سرزمینی ایران قرار گرفته و ایران می تواند در صورت محروم شدن از صدور نفت خود، تنگه هرمز را به روی تمامی کشتی های نفتکش و حتی کشتی های حامل کالای تجاری یا تسلیحاتی ببندد.

در پایان یادداشت روز کیهان آمده: اکنون باید پرسید چرا نباید از این حق قانونی خود استفاده کنیم؟! و در صورت اصرار ۱+۵ بر باج خواهی و فرصت سوزی، بی اعتنا به تهدیدهای آنان از ادامه مذاکرات خودداری ورزیم و مذاکرات را تنها با این شرط که بر حق قانونی کشورمان تاکید کرده و پرونده هسته ای ایران را مختومه کنند، ادامه دهیم؟

روزنامه هم در سرمقاله خود ضمن حمله شدید به غرب نوشته آنچه مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران را برای رسیدن به حقوق قانونی ملت ایران در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای در جایگاه بالاتری قرار می‌دهد تا بتوانند موانع راه را برطرف نمایند، تقویت گروه هسته‌ای ایران است.

به نظر این مقاله زمان آن رسیده است که در این زمینه اقداماتی صورت بگیرد. استفاده از نیروهای با تجربه و باسابقه، تقویت گروه مذاکره کننده و استفاده از برنامه‌ها و سیاست‌های جدید در مذاکرات، از جمله عناصری هستند که می‌توانند به تقویت گروه هسته‌ای ایران منجر شوند.

متانت با سعودی، بعد از سربریدن ایرانیان

در حالی که روزنامه های مختلف تهران از احضار وزیر خارجه به مجلس به دلیل دیدار با ویلیام هیک همتای بریتانیائی خود خبر داده اند چند روزنامه از واکنش ضعیف وزارت خارجه در برابر سر بریدن ایرانی ها در سعودی انتقاد کرده اند . انتقاد از وزارت خارجه به دلیل پیشواز سرد و بی تفاوت دولت برزیل از محمود احمدی نژاد نیز از جمله گزارش ها و انتقادها از دستگاه دیپلوماسی کشور است.

تیتر و عکس صفحه اول اعتماد

در سرمقاله خود به موضوع اعدام اتباع ایرانی در سعودی پرداخته و نوشته در حالی که مسئولان دستگاه سیاستگذاری کشور فقط به اظهار تاسف بسنده می‌کنند، کمیسیون خارجه مجلس می تواند آن ها را مورد بازخواست قرار دهند و بپرسند که بازخورد خبر سربریده شدن هموطنان ما که به جرم موهوم و به جفای دستگاه قضایی به اصطلاح مستقل رژیم آل سعود به شیوه عصر دولت عثمانی، گردن زده شده اند چه بوده است؟

این روزنامه پرسیده آیا «شهروند دوستی» دیگر کشورها نباید درس عبرتی برای ما باشد و این حساسیت‌ها را از آنان بیاموزیم؟ اگر همچنان با متانت و طمانینه فقط ابراز تاسف کنیم سرنوشت ۴۰ تن دیگر در همان زندانهای مخوف و در بیدادگاه‌هایی که نه مترجمی هست و نه وکیل مدافعی و نه کنسول فریادرسی، از حالا معلوم است! آیا متانت معنی دار و غیر منطقی ما، به دیگر همسایگانی که با ما بر سر لطف نیستند، چنین جسارتی را نخواهند آموخت؟

روزنامه مردم سالاری در نهایت نوشته بایسته است که دستگاه قضایی و حقوقدانان خبره با دلایل متقن حقوقی و با اظهارنظرهای مستند و مستدل و محکمه پسند، ضعف دستگاه حقوقی و قضایی عربستان را بازگو و برملا کنند و نقض حقوق بشر را در صدور احکام اعدام هموطنان بیگناه ما را در عرصه بین‌المللی به اثبات برسانند تادیگر، بیدادگاهها در جلد دادگاه‌های صالح، جان انسانها را وسیله مطامع قومی و نژادی نکنند و دست به چنین جنایتی نزنند.

استقبال در برزیل و ابتکارات دولت احمدی نژاد

گزارشی دارد درباره سفر محمود احمدی نژاد به برزیل که در آن آمده رییس‌جمهوری در فرودگاه ریودوژانیرو برزیل مورد استقبال محمدجواد محمدی‌زاده معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان محیط‌زیست، سفیر ایران در برزیل و جمعی از مقامات برزیل قرار گرفت. دقیقا چه مقامی از برزیل به استقبال رییس‌جمهور کشورمان رفته است؟ در هماهنگی‌های قبلی قرار بوده که چه کسی از رییس‌جمهور در فرودگاه استقبال کند؟ حالا واکنش مقامات دیپلماتیک ایران چیست؟

به نوشته این روزنامه منابع خبری برزیل روز سه‌شنبه خبر دادند که دیلماروسف، رییس‌جمهوری برزیل درخواست همتای ایرانی خود را برای دیداری دو جانبه در حاشیه کنفرانس «ریو +۲۰» رد کرده‌ اگر این مساله صحت دارد؟ چرا این دیدار لغو شده و واکنش دیپلماتیک ایران چه بوده است؟

شرق در نهایت نوشته قرار بوده روز پنجشنبه و همزمان با حضور احمدی‌نژاد در برزیل، از یک ستون بدل ستون‌های تخت‌جمشید که از سوی دولت ایران به پایتخت اهدا شده‌ بود رونمایی شود ولی شهردار ریو دوژانیرو این مراسم را لغو کرده است. اگر تنها برنامه سفر حضور در نشست کنفرانس ریو ۲۰ بوده ضرورت شرکت رییس‌جمهور در این اجلاس چه بوده است؟ آیا شرکت معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط‌زیست کفایت نمی‌کرد؟

محمدحسین روانبخش در ستون طنز از چند ابتکار دولت نوشته ابتکار آماری و ابتکار تورمی که بر اساس آن: ‌روزگاری هر کالایی دارای دو نرخ دولتی و آزاد بود؛ از ارز گرفته تا شامپو بچه! اما هیچ وقت تورم، دو نوع نرخ نداشت! در سالهای اخیر با ابتکار دولت، دو نوع نرخ تورم وجود دارد

در این مقاله آمده ابتکار تقصیری هم این است که : به تازگی با ابتکار تازه دولت، به اطلاع همه رسیده است که هر چه گرانی تا هر زمانی بوجود بیاید (حتی در قرنهای آینده!)، تقصیر دولت‌های قبل از احمدی نژاد است و در عوض، هر چه ارزانی بوده است (حتی در قرن‌های گذشته !)مربوط به دولت احمدی‌نژاد است.

فاجعه کاهش قیمت نفت

در گزارشی نوشته یک هفته پس از نشست اوپک و گزارش این نشست که اگر قیمت نفت به زیر ۹۰ دلار در هر بشکه بیفتد، اوپک نشست اضطراری برگزار می‌کند، قیمت نفت به زیر ۹۰ دلار در هر بشکه رسید و نگرانی‌هایی در میان کشورهای تولید‌کننده نفت برانگیخته است به ویژه آنکه پیش‌بینی شده قیمت هر بشکه نفت برنت به زیر ۸۰ دلار هم برسد. در این صورت عراق و روسیه و ایران که بودجه نفتی خود را با قیمت بالاتر از آن بسته‌اند به تلاطم می‌افتند.

این گزارش یادآوری کرده عراق بودجه خود را روی قیمت هر بشکه نفت ۸۵ دلار بسته است، روسیه دیگر خیلی خوش‌بینانه عمل کرده و آن را روی ۱۱۵ دلار بسته است و در نظر دارد در بودجه خود تجدید نظر کند، ایران هم بودجه نفتی خود را روی هر بشکه ۸۵ دلار بسته است. کشورهای دیگری مانند عربستان سعودی، قطر و کویت تقریبا محتاطانه عمل کرده‌اند. عربستان نفت خود را در بودجه سال جاری روی ۸۰ دلار در هر بشکه بسته است، قطر روی ۶۵ دلار و کویت روی ۶۰ دلار در هر بشکه بودجه‌های خود را بسته‌اند. اما این یک طرف سکه است. طرف دیگر سکه موضوع چسبندگی اقتصاد به درآمدهای نفتی است.

به نوشته اعتماد به عبارت دیگر بودجه نفتی یک طرف قضیه است و طرف دیگر قیمت نفتی است که اگر در بازار نفت از این «قیمت» پایین‌تر بیاید اقتصاد به چالش می‌افتد، یا به عبارت دیگر درآمدهای مازاد نفتی است که وارد اقتصاد می‌شود و چرخ اقتصاد را به حرکت در می‌آورد. این همان شکنندگی قیمت نفت در بودجه است که به آن « break- even» می‌گویند.

هشدار برای خروج طلا

دکتر مهدی تقوی در مقاله ای در نوشته اینکه گفته می‌شود که قیمت سکه در داخل ارزان‌تر از خارج است هم دلایل متفاوتی دارد و هم می‌تواند تبعاتی را به دنبال داشته باشد. علت هم اگر بخواهیم به همان قانون ساده و همیشگی اقتصاد باز می‌گردد که عرضه و تقاضا قیمت کالا را تعیین می‌کند. پس، زمانی که قیمت این کالا کاهش می‌یابد یا عرضه بیشتر شده و بانک مرکزی حتی بیش از سکه‌های پیش فروش شده‌اش سکه وارد بازار کرده است.

به نوشته این اقتصاددان سکه از آن دسته کالاهایی است که باید قیمت آن را به سال ضرب آن محاسبه کرد. پس باید دید سکه‌هایی را که بانک مرکزی در شرایط کنونی اقدام به عرضه آن کرده ضرب چه سالی است؟ اما از دلایل این ارزانی بگذریم چیزی که مهمتر به نظر می‌رسد تبعات این موضوع قابل توجه‌تر است. ارزان بودن این کالا با توجه به ارزش ذاتی آن میل به سوداگری را در افراد افزایش می‌دهد.

نتیجه گیری مقاله آرمان این است که در یک اتفاق ساده اما مهم قاچاق آن افزایش پیدا می‌کند و حتی این امکان وجود دارد مرزنشینان در از آن به عنوان مبادله پایاپای هم استفاده کنند. از طرف دیگر این امکان هم وجود دارد در بازار داخلی این کالا هم تغییراتی به وجود آید که هر کدام از این اتفاقات که رخ بدهد در یک نکته هیچ تفاوتی نمی‌کند؛ آن هم این است که این رفتار و عملکرد بی‌نظمی در اقتصاد ایجاد می کند و به بی‌ثباتی، تورم و سوداگری دامن می زند.

کارتون علی کاشی، مردم سالاری

قبل از انتخابات و دسته بندی ها

محمدعلی وکیلی در سرمقاله نوشته فضای ایران دچار غلیان است. شیب تند تحولات و سیالیت از ویژگی‌های رفتاری سیاستمداران در فضای فعلی می‌باشد. در فضای رسمی جز گفتمان اصولگرایی، نامی از دیگر گفتمان‌ها برده نمی‌شود. این گفتمان نیز در غیاب رقیب سنتی خود- گفتمان اصلاح‌طلبی- در حال تجزیه و تکه‌تکه شدن است و در عمل جز در حد نام و شعار، هیچ شاخص اصولگرایی مشاهده نمی‌گردد.

به نوشته این روزنامه حال که کمتر از یک سال به پایان دولت اصولگرای محمود احمدی‌نژاد باقی مانده،”تضاد گفتمانی" به مهمترین بحران جریان اصولگرایی تبدیل شده‌است. بر اساس همین تضاد، انتخابات مجلس نهم به صحنه رویارویی دو جریان اصولگرا تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری بدل گشت.

ابتکار در نهایت نوشته با این دوگانگی و تشتت، گروه‌ها در تکاپوی آرایش سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به سر می‌برند؛ به عبارتی، جامعه درحالی خود را آماده پوست‌اندازی سیاسی می‌کند که تشتت، سیالیت و شناوری سیاسی ناشی از تضاد گفتمانی، خصلت اصلی و نمود بارز فضای سیاسی کنونی است. اما اینکه در پس این همه تضاد بناست چه رخ نماید و آیا شرایط عمومی برای یک پوست‌اندازی سیاسی مهیا ‌است یا خیر، خود نیاز به تحلیلی مستقل دارد.

اعترافات سر شیری که موش شد

پوریا عالمی بعد از انتشار خبر دستگیری چند توله‌خرس و قلاده شیر در مشهد، در نوشته متن اعترافات سردسته این شیرها، ملقب به سرشیر، به صورت محرمانه به دست ما رسید که نشان می دهد سر شیر در جواب این که چطور شیر شدن را انتخاب کردی گفته من شیر بودن را انتخاب نکردم. یک روز صبح از خواب بیدار شدم و به خودشناسی نایل شدم و فهمیدم شیرم. حتی فهمیدم بابام هم شیر بوده. اما بعدا که فهمیدم شیر سلطان جنگل است خیلی ناراحت شدم. چون [...].

سر شیر مربوطه بعد از اعتراف، ستون کاناپه اعتماد

به نوشته این مقاله در ادامه برق برای یک ساعتی می رود و چون دوباره چراغ ها روشن می شوند سرشیر اعتراف می کند که: من یک موش بدبخت هستم. بنده را از خارج شیر کردند. خارج الان به جایی رسیده که موش را شیر می‌کند. من به خارج گفتم: «ای خارج من موشم. چطوری شیر بشم؟» گفتند: «تو کاری‌ت نباشه. ما با ماهواره جنگل‌شو مردم را آماده می‌کنیم.» وقتی من را شیر کردند خوشم آمد. آدم که شیر می‌شود همه بهش احترام می‌گذارند و به زور می‌خواهند سلطان جنگلش کنند. وقتی بنده آمدم توی سطح شهر و خواستند مرا به زور سلطان کنند، بنده مقاومت زیادی کردم. چون[...] اما یک دفعه برادران و ماموران آتش‌نشانی ریختند و من را جلوی چشم انظار دستگیر کردند که این امر موجب شیر تو شیر شدن اوضاع شد...

اعتراف گیر به نوشته ستون کاناپه اعتماد می گوید: خودت را به موش‌مردگی نزن بابا. الان که فرستادم باغ‌وحش وردست کانگروها و فیل‌ها و دیگراندیش‌های دیگر حساب کار می‌آید دستت. موش مردنی جنگل‌فروش. و سرشیر جواب می دهد : خیلی ممنونم ... حتما صلاح من همین است.

کارتون روز

کارتون هادی حیدری، شرق



:: برچسب‌ها: کودک , عکس ها ,
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

' رجب آكداغ ' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدیدهای خود از مراكز تولید ایزوتوپ ایران افزود: تركیه بر استفاده صلح آمیز ایران از انرژی هسته ای تاكید دارد.

وی گفت: در سفری كه در سال 2010 به ایران داشتیم یك موافقتنامه همكاری در زمینه های آموزش پزشكی و علوم پزشكی بین دو كشور به امضا رسید.

وی با بیان اینكه در خصوص مسایل سلامت و بهداشت كارهای ارزنده ای در ایران انجام شده اظهار كرد: دو وزارت خانه با تبادل هیات های تخصصی خود در زمینه های كاری مختلف سلامت با یكدیگر همكاری می كنند.

آكداغ با اشاره به اینكه دو كشور می توانند در خصوص تبادل دارو و تجهیزات پزشكی نیز با یكدیگر همكاری كنند، تاكید كرد: تركیه خواهان توسعه هرچه بیشتر مناسبات در زمینه بهداشت و سلامت با ایران است.

وی بر اهمیت فرایند روبه رشد و همه جانبه روابط دو كشور دوست و برادر ایران و تركیه تاكید و خواستار توسعه هرچه بیشتر همكاری های دو كشور بزرگ منطقه در بخش های مختلف سلامت شد.

وی اظهار كرد: ایران و تركیه دارای روابط عمیق تاریخی، فرهنگی هستند و بدون تردید روابط این دو كشور در كنار تاثیرات اقتصادی، از نظر ابعاد اجتماعی و فرهنگی نیز حایز اهمیت است.

وزیر بهداشت تركیه با بیان اینكه اقدامات مهمی برای توسعه همكاری های ایران و تركیه به اهتمام مسوولان دو كشور صورت گرفته است، گفت: برای تحقق اهداف تعیین شده نیازمند استفاده بیشتر از ظرفیت ها هستیم.

وی در خصوص ریزگردهایی كه از كشور عراق وارد خاك كشورهای همجوار می شود، گفت: این ریزگردها تاكنون وارد تركیه نشده و مشكلی در این خصوص وجود ندارد.

6120/587/245



:: برچسب‌ها: پارک , اسکاتلند , زرد ,
:: بازدید از این مطلب : 400
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

یك گل ' ژابی آلونسو ' مدافع عنوان قهرمانی جام ملتهای اروپا را پیروز به رختكن فرستاد و شاگردان دل بوسكه تنها یك نیمه تا صعود به مرحله نیمه نهایی فاصله دارند.

فرانسوی ها نیز كه پیش از این در هیچ تورنمنت رسمی از اسپانیا شكست نخورده اند تنها 45 دقیقه وقت دارند به بازی برگردند.

برنده این دیدار با پرتغال روبرو خواهد شد كه پیش از این با غلبه بر جمهوری چك حضور خود را در جمع چهار تیم نیمه نهایی تضمین كرده است .

مترجمام 1403



:: برچسب‌ها: موسیقی ,
:: بازدید از این مطلب : 351
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt
مصر

در روزهایی که انقلاب در مصر جریان داشت، این سؤال مطرح شد که اگر حسنی مبارک کنار برود، چه فرد یا نهادی صلاحیت پر کردن خلأ قدرت و در دست گرفتن رهبری کشور را دارد، پاسخ خیلی زود داده شد: ارتش.

به همان اندازه که پلیس مصر منفور و نماد فساد و بی عدالتی بود، ارتش احترام داشت، همان مردمی که در جمعه خشم (۲۸ ژانویه) به کلانتریها یورش بردند و پلیس را از خیابانها بیرون کردند، با آغوش باز به استقبال تانکهای ارتش رفتند و شعار دادند: الجیش والشعب اید واحدة (ارتش و مردم یک دستند).

اما دیری نپایید که این شعار جای خود را به شعاری علیه فیلد مارشال طنطاوی، رئیس شورای نظامی حاکم داد که در آن، نام او به جای حسنی مبارک نشسته بود: الشعب یرید اسقاط المشیر (مردم خواهان سرنگونی فیلد مارشالند) به جای الشعب یرید اسقاط الرئیس.

فیلد مارشال طنطاوی

دیری نپائید که شعارها علیه حسنی مبارک، جای خود را به شعار علیه فیلد مارشال طنطاوی داد

روزی که ارتش بیانیه صادر کرد و قدرت را از حسنی مبارک تحویل گرفت، یک سرتیپ ارتش که در مقابل دوربین تلویزیون بیانیه را می خواند، به کلمه "شهدا" که رسید، مکث کرد، خبردار ایستاد و سلام نظامی داد، سپس خواندن بقیه بیانیه را از سر گرفت.

این حرکت آن سرتیپ گمنام چنان جا در دل مردم باز کرد که خیلیها که این صحنه را تماشا می کردند بی آنکه نام و نشان او را بدانند، داد می زدند: اگر این مرد نامزد ریاست جمهوری بشود، بخدا به او رأی می دهم.

اما دیروز (جمعه) که بیانیه ارتش از تلویزیون خوانده شد، نه سلام نظامی در کار نبود و نه هیبت افسری بلندپایه که فروتنانه، متن را بخواند، تنها یک صدا شنیده می شد، صدایی محکم که با لحنی کوبنده و خشن هشدار می داد: علیه نظام شورش نکنید.

مخاطب اصلی این هشدار، اخوان المسلمینند که هوادارانشان را در اعتراض به نظامیان به خیابانها ریخته اند، اما اگر نام نامزد اخوان المسلمین، محمد مرسی، به عنوان رئیس جمهور آینده اعلام شود، چه خواهد شد؟ ارتش چگونه رو در روی رئیس جمهور قانونی قرار خواهد گرفت؟

کودتا؟

ارتش با متممی که به قانون اساسی افزوده، عملاً خود را از کنترل رئیس جمهور که باید فرمانده کل قوا باشد خارج کرده، تظاهرکنندگان هم می گویند تا وقتی این متمم لغو نشود از خیابانها خارج نخواهند شد.

احمد شفیق

اگر به جای محمد مرسی، نام احمد شفیق به عنوان پیروز انتخابات اعلام شود، باز هم مصر روزهای پرتنشی در پیش خواهد داشت

از لحن و محتوای بیانیه ارتش آشکار است که سر کوتاه آمدن ندارد و در برابر خواست تظاهرکنندگان مقاومت خواهد کرد، گامهایی هم که برای افزایش قدرت و اختیاراتش در ماههای اخیر در پیش گرفته هیچ نشانی از این نمی دهد که نظامیان قصد داشته باشند به پادگانهایشان باز گردند و عرصه قدرت را ترک کنند.

نتیجه اینکه، روزهای پرتنشی برای مصر رقم خواهد خورد که با ورود عناصری همراه خواهد شد که خونی می ریزند و آشوب را به اوج می رسانند و راه را هموار می کنند تا ارتش به نام حفظ امنیت، تانک به خیابان بیاورد، مقررات منع آمد و شد اعمال کند و مهار اوضاع را به دست بگیرد و راهی جز بازگشت به خانه ها برای تظاهرکنندگان نگذارد.

در شرایطی که مجلس، منحل و دست اخوان المسلمین از اینکه با راهکار قانونی مهار اوضاع را به دست بگیرند و ابتکار عمل را از ارتش بستانند کوتاه شده، یا محمد مرسی ناچار خواهد شد کناره بگیرد که عملاً به معنی کودتای ارتش است، یا اینکه ناگزیر به سازش با ارتش خواهد شد، یعنی متمم قانون اساسی و اختیارات وسیعتری که ارتش برای خود کسب کرده را بپذیرد و ارتش بتواند از این پس که مصر برای نخستین بار، رئیس جمهوری غیرنظامی خواهد داشت، جایگاهی مهم را در هرم قدرت حفظ کند و از استقلالی برخوردار باشد که در صورت لزوم، به آن، امکان مداخله در عرصه سیاسی بدهد.

ادامه حکومت نظامیان

نامزد اخوان المسلمین، محمد مرسی

گر نام نامزد اخوان المسلمین، محمد مرسی، به عنوان رئیس جمهور آینده اعلام شود، چه خواهد شد؟

اگر به جای محمد مرسی، نام احمد شفیق به عنوان پیروز انتخابات اعلام شود، باز هم مصر روزهای پرتنشی در پیش خواهد داشت چراکه اخوان نامزد خود را پیروز انتخابات می دانند و ناچارند به وعده خود عمل کنند که گفته بودند در صورت اعلام نشدن نام نامزدشان به عنوان رئیس جمهور، انقلاب تازه ای به راه خواهد افتاد.

اما به نظر نمی رسد که مصر دیگر ظرفیت انقلاب داشته باشد و این بار، ارتش و رئیس جمهور در جبهه واحدی قرار خواهند گرفت که پشتوانه شان، نیمی از رأی دهندگان مصری اند که احمد شفیق را انتخاب کردند.

این سپهبد بازنشسته که تداوم بخش سنت حکومت نظامیان بر مصر خواهد شد، با متممی که ارتش برای افزایش قدرت خود به قانون اساسی اضافه کرده، مخالفتی ندارد و دست ارتش را برای مهار تظاهرات خیابانی باز خواهد گذاشت و در نتیجه، اخوان المسلمین بار دیگر به خانه اول باز خواهد گشت: دوباره روز از نو و روزی از نو، تبلیغات انتخاباتی و تلاش برای به دست آوردن مجلسی که از دستش داده است، تلاشی که مشخص نیست دوباره همان موفقیت دفعه قبل را به همراه داشته باشد.

ژنرال محمد نجیب، نخستین رئیس جمهور مصر در کتابش، "من رئیس جمهور مصر بودم (کنت رئیساً لمصر)" نوشته: اخوان این حقیقت اولیه را درک نکرده اند که وقتی ارتش از پادگانهایش بیرون بیاید، حتماً همه نیروهای سیاسی و مدنی را به زیر خواهد کشید تا قدرت یگانه کشور شود. ارتش میان نیروهای سیاسی هم فرقی نخواهد گذاشت و هر کدام از آنها پس از آنکه نقش خود را برای فرماندهی نظامی بازی کردند، به حسابشان رسیده خواهد شد ... اما نه اخوان و نه دیگران این درس را یاد نگرفتند، بهای آن را هم همه باید بپردازند".



:: برچسب‌ها: سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 366
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

به گزارش روز شنبه ایرنا و براساس دستور هفتگی مجلس شورای اسلامی، 'رستم قاسمی' وزیر نفت به منظور ارایه گزارشی از اقدامات این وزارتخانه درباره طرح‌ های توسعه‌ای نفت و گاز در جلسه علنی این هفته مجلس حضور می یابد.

همچنین 'رضا تقی پور' وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته جاری با حضور در صحن علنی مجلس گزارشی از عملكرد این وزراتخانه ارایه می كند.

'علی نیكزاد' وزیر مسكن و شهرسازی نیز هفته جاری از عملكرد این وزارتخانه درمورد مسكن مهر به نمایندگان گزارش می دهد.

بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس مبنی بر تشكیل كمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست‌های كلی اصل 44 قانون اساسی نیز در دستوركار این هفته نمایندگان مجلس قرار دارد.

همچنین نمایندگان مجلس هفته جاری با حضور وزیر آموزش و پرورش، ابعاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را بررسی می كنند.

براساس دستور هفتگی مجلس، رییس دیوان محاسبات نیز این هفته ضمن ارایه گزارشی از عملكرد این دیوان، راهكارهای ارتقای كیفیت نظارت بر دستگاه‌ها را تشریح می كند.

سیام/9121**1336



:: برچسب‌ها: مکزیک , ایتالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

به گزارش ایرنا، در متن مصاحبه منتشره فارس از 'سیدحسین نقوی حسینی' سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز از عبارت 'احضار' استفاده نشده است اما این سایت در تیتر خبری خود نوشت :‌مجلس صالحی را '‌احضار '‌می كند.

متن سخنان سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در سایت فارس بدین شرح است:'ما از جزئیات نشستی كه در حاشیه اجلاس افغانستان انجام شده- بین علی اكبر صالحی و ویلیام هیگ- اطلاعی نداریم و به همین دلیل قطعاً كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی این موضوع را با دعوت از علی‌اكبر صالحی وزیر خارجه بررسی می‌كند روشن شود كه به چه دلایلی این ملاقات انجام شده است.'

سخنگوی كمیسیون امنیت ملی مجلس امروز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با انتقاد از اقدام غیرحرفه ای سایت فارس به دلیل تحریف سخنانش مبنی بر 'احضار' وزیر امور خارجه به مجلس درباره دیدار اخیرش با وزیر خارجه انگلیس گفت: متاسفانه برخی رسانه ها اخباری از این ملاقات منتشر كرده بودند كه مطالب آن واقعیت نداشت.

نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: بنده در پاسخ به سوال این رسانه ها اظهارداشتم كه این كمیسیون در جلسه عصر یكشنبه خود موضوع 'دعوت' از صالحی برای توضیح درباره دیدارش با 'ویلیام هیگ' وزیر خارجه انگلیس را بررسی می كند.

در همین حال، 'علاء الدین بروجردی' رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت: دعوت این كمیسیون از 'علی اكبر صالحی' وزیر امور خارجه به دلیل آشنایی اعضای كمیسیون با دستگاه دیپلماسی است و موضوع احضار وی به دلیل دیدارش با وزیر خارجه انگلیس صحت ندارد.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم به منظور آشنایی نمایندگان عضو این كمیسیون و تبیین مواضع و چارچوب همكاری های خود از وزیران اطلاعات، امور خارجه، دفاع و كشور برای حضور در این كمیسیون دعوت كرده است.

بروجردی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره خبر منتشره از سوی سایت فارس به نقل از سخنگوی كمیسیون امنیت ملی گفت: در صحبتی كه با سخنگوی كمیسیون داشتم، وی اظهارات نقل شده از خود را در برخی سایت ها تكذیب كرد.

'حسن قشقاوی' معاون پارلمانی، كنسولی و امور ایرانیان خارجی از كشور وزیر امور خارجه نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی واژه های 'احضار' و 'فراخوان' برای مقامات دستگاه های اجرایی وجود ندارد. وزرا و مسوولان دستگاه های اجرایی مكلف به پاسخگویی و ارائه توضیحات به نمایندگان مجلس هستند كه این امر در ابتدا با دعوت از آنان در كمیسیون های ذیربط صورت می پذیرد.

حال، با توجه به اظهارات رییس و سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به نظر می رسد سایت فارس نه تنها 'صداقت و امانتداری' را كه از اصول ابتدایی حرفه خبرنگاری است، رعایت نكرده بلكه اظهارات سخنگوی كمیسیون امنیت ملی را نیز تحریف كرده است.

اكنون این پرسش مطرح است كه چرا برخی سایت های خبری اصرار دارند واقعیات را نادرست جلوه دهند و به جای خبررسانی، خبرسازی كنند؟

سیام** 9129



:: برچسب‌ها: اسپانیا ,
:: بازدید از این مطلب : 349
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، قاضی مدیرخراسانی روز شنبه در یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده اختلاس از بیمه ایران هنگامی كه وكیل مدافع متهم 'م.الف' خواست آخرین دفاعش را بیان كند با قطع سخنان وی گفت: به اندازه كافی صحبت كردید و خارج از حدود كیفرخواست ارایه مطلب می كنید.

وی خطاب به وكیل مدافع افزود:اجازه دفاع نمی دهم ؛ بفرمایید بنشینید.

این موضوع از آنجا ناشی شد كه وكیل مدافع متهم با زیر سووال بردن مراحل بازپرسی خواست دفاع كند كه رییس شعبه 76 دادگاه كیفری استان تهران، اجازه ادامه صحبت را نداد و از خود متهم خواست با حضور در جایگاه آخرین دفاع خود را بیان كند.

متهم 'م.الف' در دفاع از خود از نماینده دادستان خواست در كیفرخواست به گونه ای بیان نكنید كه تصور شود اشخاصی، پول هایی را به حساب شخصی خود ریخته اند و از آن منتفع شده اند.

وی كل مبلغ دریافت شده از سهم عوارض اتباع بیگانه را 159 میلیون تومان بیان كرد و گفت: این مبلغ با مجوز شورای شهر و به تدریج از شهرداری گرفته شده و تمام آن صرف هزینه های استانداری شده است.

مدیركل سابق امور اتباع بیگانه استانداری تهران با یادآوری 32 سال سابقه كاری خود و پست ها و مشاغلی كه داشته است ادامه داد: چطور ممكن است یك مدیر با این سابقه شغلی و دارای پرونده سفید برای 9 میلیون تومان به اختلاس متهم شود.این 9 میلیون تومان ، پاداشی بود كه از استانداری دریافت كردم.

وی خطاب به نماینده دادستان اضافه كرد: چرا نكات مثبت را بیان نمی كنید. من دو سال در سازمان همیاری شهرداری ها كار كردم اما حقوقی نكردم.

براساس این گزارش قاضی دادگاه به این متهم نیز گفت: این مطالب قبلا هم بیان شده است. اگر مطلب دیگری دارید بگویید.

'ق.ح' 57 ساله اهل و ساكن تهران دیگر متهم جلسه امروز دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس شركت بیمه ایران و استانداری تهران بود كه كیفرخواست وی قرائت شد.

نماینده دادستان، معاونت در اختلاس به مبلغ یك میلیارد و 790 میلیون ریال را برای این متهم به عنوان مورد اتهامی بیان كرد.

متهم با حضور در جایگاه با تشریح چگونگی حضور و شروع به كار در استانداری تهران گفت: از چك ها و منشاء آن اطلاعی نداشتم و حساب شخصی كه برای واریز شدن این مبالغ افتتاح كرده بودم را نیز اعلام كردم كه شخصی نیست و ورثه حق برداشت آن را ندارند.

وی با تاكید براینكه علم و آگاهی لازم را نداشتم افزود:این آقایان ظاهر خوبی داشتند و رییس آنان ارتقای شغلی هم یافت و ' م .ت 'هم گفته است این چك ها را خرج می كردیم اما دستور دادیم دیگر این كار را نكنند بنابراین چگونه می توانستم متوجه شوم كه این پول ها منشاء درستی ندارند.

'ق.ح' خطاب به رییس دادگاه گفت: همه آنچه كه گفتم دفاع اول و آخرم است و از محضر دادگاه تقاضای رافت اسلامی را دارم.

براساس گزارش خبرنگار ایرنا، 'ع.خ' 48 ساله اهل و ساكن تهران كارمند سابق حراست شركت بیمه ایران ، متهم بعدی جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده بود.

وی به تبانی در معاملات دولتی بین خود و شركت بیمه ایران، اختلاس به مبلغ 65 میلیون ریال و تصرف غیرمجاز در اموال دولتی به مبلغ 550 میلیون ریال متهم است.

وی بعد از قرائت كیفرخواست توسط 'ذبیحی زاده' نماینده دادستان و با رد اتهامات مطرح شده به دفاع از خود پرداخت.

وی با تاكید براینكه انگیزه مجرمانه ای برای تصاحب پول ها نداشتم افزود: تنها به عنوان واسطه عمل كردم و تمام مبالغ به حساب دفتر مركزی حراست واریز یا به شركت بیمه ایران عودت داده شده است.

اجتمام**1429/9185



:: برچسب‌ها: برلین , جشن تولد ,
:: بازدید از این مطلب : 355
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

به گزارش روز شنبه ایرنا، در روز نخست دومین دوره پیكارهای كاراته بین المللی جایزه بزرگ ساكاریا در تركیه كه در استانبول برگزار شد ، تیم شوتوكان jka ایران به 5 مدال طلا، 2نقره و 2 برنز دست یافت.

در این دوره از رقابتها 11تیم از كشورهای جمهوری آذربایجان، سوئیس، مراكش، تركیه (دو تیم ) ، عراق، ایران، تاجیكستان، تونس، تركمنستان ، و ارمنستان شركت دارند كه نتایج بدست آمده در روز نخست به شرح ذیل است:

كاتای انفرادی رده سنی 12-13 سال:

زهرا سادات خیر - مدال طلا

كومیته 12-13 سال:

در بخش دختران : سارا صفار – مدال طلا

در بخش پسران: احسان صف آرا- مدال برنز

در رده سنی 14-15 سال:

محمد جواد عالمی- مدال نقره

در كاتای 14-15 سال:

مهدی امامی- مدال برنز

در كاتای16-17 سال:

در بخش دختران: ثمین خدابنده لو- مدال نقره

در بخش پسران: معین بركم – مدال طلا

كاتای تیمی 16-17 سال- مدال طلا

كاتای تیمی 14-15 سال- مدال طلا

خاورم ** 2010**230



:: برچسب‌ها: آب , کریسمس , دختر ,
:: بازدید از این مطلب : 401
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

'محمد كیخا' روز شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: پنج هزار هكتار زمین در شهرستانهای چابهار، كنارك، سرباز و نیكشهر به باغهای موز اختصاص دارد.

وی گفت: سه هزار و 700 هكتار از این باغها بارور هستند و میوه می دهند و در هر هكتار باغ موز در سیستان و بلوچستان بیش از 30 تن محصول تولید می شود.

رییس سازمان جهاد كشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: هزار و 300 هكتار از درختان باغهای موز در این منطقه به دلیل نرسیدن به حد میوه دهی غیربارور هستند.

وی اظهار داشت: برداشت محصول موز در سیستان و بلوچستان بطور عمده در ماههای آبان، آذر، اسفند، فروردین و اردیبهشت انجام می شود.

كیخا گفت: هشت هزار نفر در سیستان و بلوچستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در كار تولید موز اشتغال دارند.

وی افزود: طرحی با هماهنگی وزارت جهاد كشاورزی و سازمان جهاد كشاورزی سیستان و بلوچستان در دست اجرا است تا به زودی سطح زیر كشت موز در این استان با هدف خودكفایی كشور در این محصول به 10 هزار هكتار برسد.

رییس سازمان جهاد كشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: هفت مركز رنگ آوری موز(سبزی زدایی از این محصول) با ظرفیت 23 هزار تن در سال از ابتدای فعالیت دولت نهم تاكنون در این استان راه اندازی شده اند.ك/3

7307/653



:: برچسب‌ها: نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 365
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ipxrxt

روز گذشته یك فروند جنگنده فانتوم متعلق به نیروی هوایی تركیه توسط پدافند هوایی سوریه مورد هدف قرار گرفت و سقوط كرد.

دولت تركیه چند ساعت پس از این حادثه با صدور بیانیه ای رسما پذیرفت كه جنگنده این كشور توسط سوریه مورد هدف قرار گرفته است و اعلام كرد كه پس از روشن شدن ابعاد این حادثه، گام های لازم را در این زمینه برخواهد داشت.

مقام های تركیه البته هیچ توضیحی درباره ماموریت این جنگنده و علت حضور آن در حریم هوایی سوریه ارایه نكردند، اما برخی از رسانه های تركیه ‌ای گفته‌اند كه این جنگنده مشغول پرواز شناسایی بوده است.

پس از اینكه دولت تركیه خبر سرنگون شدن جنگنده این كشور توسط پدافند هوایی سوریه را تایید كرد، ارتش سوریه نیز اعلام كرد كه پدافند هوایی این كشور ظهر جمعه یك هدف ناشناس كه حریم هوایی این كشور را در آب های سرزمینی در 'لاذقیه' و در غرب سوریه نقض كرده بود، ساقط كرد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) از قول سخنگوی ارتش این كشور افزود: این هدف در ارتفاع بسیار پایین و با سرعت بسیار بالا در حركت بود و پدافند هوایی سوریه آن را در یك كیلومتری خاك سوریه (در ساحل) هدف مستقیم آتشباری خود قرار داد و باعث آتش گرفتن آن و سقوط در 10 كیلومتری و در روستای 'ام الطیور' در لاذقیه شد.

سخنگوی ارتش سوریه با اشاره به سقوط هدف مزبور در آب های سرزمینی سوریه در غرب افزود كه پس از ساقط كردن این جنگنده روشن شد كه هدف یك هواپیمای نظامی تركیه بود كه وارد حریم هوایی سوریه شده بود و بر اساس قوانین موجود با آن برخورد شده است.

وی خاطر نشان كرد كه فرماندهی نیروهای دریایی دو كشور ضمن برقراری ارتباط با یكدیگر و با استفاده از كشتی های دو طرف برای یافتن دو خلبان مفقود شده دست به كار شده اند.

از سوی دیگر تلویزیون دولتی سوریه نیز در گزارشی خبر از حضور دو جنگنده تركیه ای در حریم هوایی سوریه داد كه پدافند هوایی ارتش سوریه به سمت آنها شلیك كرد كه یكی از آنان هدف قرار گرفت و در دریا سقوط كرد، اما جنگنده دیگر از معركه گریخت.

پس از این حادثه 'رجب طیب اردوغان' نخست وزیر تركیه برنامه سفر خود به برزیل را نیمه تمام گذاشت و پس از بازگشت به آنكارا در جلسه اضطراری امنیتی دولت در مورد این حادثه شركت كرد.

تركیه و سوریه طی سال های اخیر روابط پرفراز و نشیبی با یكدیگر داشته اند. پیش از ناارامی ها در سوریه، دمشق و آنكارا دور تازه ای از نزدیكی روابط دوجانبه را آغاز كردند.

اما با آغاز ناآرامی ها در سوریه، روابط این دو كشور دستخوش تغییرات جدی شد و رفته رفته رو به سردی و تیرگی گذاشت.

تركیه در نزاع میان دولت و مخالفان، جانب مخالفان را گرفت و مقام های تركیه بویژه رجب طیب اردوغان بارها دولت سوریه را به دلیل نحوه برخورد با مخالفان این كشور، مورد انتقادات شدیداللحنی قرار داده و ضمن تاكید بر از دست دادن مشروعیت 'بشار اسد' رییس جمهوری سوریه، از وی خواسته اند تا از قدرت كناره گیری كند.

تركیه علاوه بر اتخاذ مواضع منفی علیه دولت سوریه، روابط نزدیكی را با مخالفان دولت این كشور برقرار كرده و چندین بار میزبان نشست های مخالفان دولت سوریه بوده است.

از سوی دیگر 'شورای ملی سوریه' كه اصلی ترین گروه متشكل مخالف دولت سوریه است، دفتر اصلی خود را در استانبول تركیه قرار داده است.

افزون بر این مركزیت فرماندهی و هدایت عملیات های مسلحانه علیه دولت سوریه در تركیه صورت می گیرد. 'ارتش آزاد سوریه' كه اصلی ترین گروه مسلح مخالف دولت سوریه است و رهبری آن نیز بر عهده سرهنگ 'ریاض الاسعد' از جداشدگان ارتش سوریه، است، مقر اصلی خود را در تركیه و در مناطق مرزی این كشور با سوریه قرار داده است.

افزون بر این بنا بر برخی گزارش ها بخش عمده ای از سلاح هایی كه مخالفان مسلح دولت سوریه از آنها علیه دولت استفاده می كنند از مرزهای تركیه به سوریه قاچاق شده است.

از سوی دیگر تركیه در عرصه بین المللی به جبهه مخالفان دولت سوریه پیوسته و حتی میزبانی كنفرانس های مخالفان منطقه ای و جهانی دولت سوریه را نیز برعهده داشته است.

بی تردید در فضای تنش آلود در روابط دو كشور، هدف قرار گرفتن جنگنده تركیه توسط سوریه رخدادی مهم و قابل توجه است.

در حالی كه تركیه طی ماه های اخیر مواضع شدیداللحنی را علیه دولت سوریه اتخاذ كرده و ضمن كمك به مخالفان دولت این كشور ، در عرصه بین المللی نیز به جبهه ضد سوری پیوسته است، هدف قرار گرفته شدن جنگنده این كشور توسط سوریه می تواند به معنای هشدار دمشق به آنكارا ارزیابی شود.

از سوی دیگر در فضایی كه محور منطقه ای و بین المللی ضد سوری تلاش می كند با طرح احتمال حمله نظامی علیه سوریه، دولت این كشور را زیر فشار قرار دهد، ساقط كردن جنگنده تركیه ای كه خود از اعضای پیمان نظامی ناتو محسوب می شود، ضمن هشدار به طرح چنین تهدیدهایی، اعتماد به نفس نیروهای امنیتی و نظامی سوری را بالا می برد.

با این وجود و برخلاف تصور برخی، بعید است كه این رخداد تنش در روابط دو كشور را به شدت افزایش دهد و مثلا دو كشور را وارد یك درگیری نظامی ولو كوتاه مدت نماید.

نگاهی به مواضع محتاطانه مقام های تركیه در روز گذشته و پرهیز از اقدام تلافی جویانه و شتابزده آنها نشان می دهد كه دولت این كشور چندان تمایلی به استفاده از این رخداد برای درگیری و رویارویی مستقیم با دولت سوریه و تحمل هزینه های پس از آن را ندارد.

با این وجود به نظر می رسد رخداد دیروز می تواند حساسیت دو طرف در زیر ذره بین قرار دادن اقدامات یكدیگر را افزایش دهد و وضعیت امنیتی مرزهای تركیه و سوریه را ملتهب تر از پیش كند.

تحقیق**9930**1358



:: برچسب‌ها: خانواده , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 341
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 3 تير 1391 | نظرات ()